Masterclass μονωδίας – Hein Jung

H υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας στο Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ) Hein Jung θα πραγματοποιήσει σεμινάριο μονωδίας.

Βιογραφικό

Η σοπράνο Hein Jung, με την «υψηλή φωνητική ποιότητα» (Boston Globe), «την εξαιρετική άνεση στην υψηλή περιοχή και τον λαμπερό, καθαρό ήχο» (American Record Guide) έχει εμφανιστεί με την Bucheon Civic Philharmonic and Choir (South Korea) σε μεγάλες πόλεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κορέα. Μεταξύ αυτών, η Όπερα της Tampa, το Φεστιβάλ Tanglewood, το πρόγραμμα Merola της όπερας του San Francisco, η Συμφωνική του Milwaukee, η όπερα του Madison, η όπερα της Αγ. Πετρούπολης, η χορωδία Bel Canto, οι Tampa Oratorios Singers. Η κα Jung έχει επαινεθεί εξίσου για τις σόλο συναυλίες της, σε ρεσιτάλ όπως αυτά που έχει δώσει σε σημαντικές σειρές συναυλιών όπως στο Carnegie Hall, στο Royal Conservatory of Musik (Σουηδία), Sarasota Concert Association, Artist Series of Sarasota, στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin Madison, στο πανεπιστήμιο της Florida, στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign, στην αίθουσα τέχνης Se-Jong (Νότιος Κορέα), Kumho Recital Series (Νότια Κορέα), American Liszt Society Annual Festivals στο Βόρειο Τέξας και στο California State University στο North Ridge. 
Τη σαιζόν 2023-2024 η κα Jung θα εμφανιστεί σε συναυλίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου (Ελλάδα), τη Fone Classical Series (Νότια Κορέα), με το St. Pete Baroque Ensemble, στο Youngstown State University, στη Sarasota Concert Artist Series καθώς και στο UW-Madison Hamel Music Center.
Αναγνωρισμένη για την ευελιξία της ως ερμηνεύτρια, η κα. Jung έχει κερδίσει τα ακροατήρια σε ποικίλους ρόλους όπως την Ολυμπία (Παραμύθια του Χόφφμανν), Ζερμπινέτα (Αριάδνη της Νάξου), η Βασίλισσα της νύχτας (Μαγικός Αυλός), Μπλανς (Διάλογοι Καρμηλιτισσών), Ρομίλντα (Ξέρξης), Λουτσία (Ο βιασμός της Λουκρητίας), Σόφι (Ο Ιππότης με το ρόδο), και Αμίνα (Η υπνοβάττιδα). Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στον Μεσσία (Χαίντελ), στη Λειτουργία σε ντο ελάσσονα (Μότσαρτ), στη Λειτουργία του Λόρδου Νέλσον (Χάϋδν), στο Gloria (Πουλένκ), στις Καντάτες BWV 51 και 21 (Μπαχ), στο Bachianas Brazileiras αρ. 5 (Βίλα-Λόμπος), στα Τραγούδια της Auvergne (Καντελούπ) και στο Ch’io mi scordi di te, K. 505 (Μότσαρτ).

Η κα Jung, η οποία στηρίζει ένθερμα την σύγχρονη μουσική, έχει ερμηνεύσει και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παγκόσμια πρεμιέρα του Rage damour, το οποίο γράφτηκε κατόπιν παραγγελία από το Φεστιβάλ του Tanglewood, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πριγκήπισσας Pocachin στα The Red Silk Thread, που παραγγέλθηκε από το Πανεπιστήμιο της Florida και το Κέντρο Curtis Phillips για τις Παραστατικές Τέχνες και Song Arirang του Zach Browning, o οποίος και της αφιέρωσε το έργο.

Στη διάρκεια της καριέρας της η κα Jung έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία. Μεταξύ αυτών το Metropolitan Opera National Council-Wisconsin District and Upper Midwest Region-Audition, τον Διεθνή Διαγωνισμό Irma Cooper International, τον Διαγωνισμό Schubert και τον Διαγωνισμό Chicago Bel Canto.

H Δρ. Jung, η οποία διδάσκει φωνητική με μεγάλη αφοσίωση, είναι αυτή τη στιγμή Καθηγήτρια Φωνητικής και Διευθύντρια του προγράμματος Όπερας στο Πανεπιστήμιο της Τάμπα, όπου οι μαθητές της έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα, το «American Opera Scenes» του εργαστηρίου όπερα του Πανεπιστημίου της Tampa προσκλήθηκε να εμφανιστεί στην Όπερα Dali στο Μουσείο Dali. H Δρ. Jung ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο συνέδριο του New York State School Association με θέμα «Emergent Voice-How to Sing Freely» και στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικών Φωνής παρουσιάζοντας τα «Τραγούδια του Franz Liszt».

 

 

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Ιούλ 30 2024 - Αυγ 03 2024

Time

5:30 pm - 7:30 pm

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Other Organizers

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.