Σεμινάριο μουσικής δωματίου με τον Scott Klukdsahl

Ο σολίστ και καθηγητής βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο της South Florida Scott Kluksdahl θα εκπαιδεύσει σε έργα μεγάλων συνθετών νέους καλλιτέχνες οι οποίοι θα τα παρουσιάσουν στο κοινό στις “Συναυλίες Νέων Καλλιτεχνών” Ι, ΙΙ και ΙΙΙ  στις 8 και 10 και 11 Αυγούστου αντίστοιχα.

 

Βιογραφικό

O καθηγητής βιολοντσέλλου στο University of South Florida Scott Kluksdahl έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ με ορχήστρα, σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ, της Ευρώπης, του Ισραήλ και της λατινικής Αμερικής, ενώ έχει συνεργαστεί με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του San Francsisco, του Asheville, του Marin, της Omaha, του Richmond (Ιντιάνα) και της Tampa Bay, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφια (Βουλγαρία) και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μπογκοτά (Κολομβία). Ο Scott Kluksdahl έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη έργα όπως το Passion Prayers της Augusta Read Thomas με τους Chicago Contemporary Players και το Philadelphia Network for New Music, το Doubles Singles Variables του James Lewis, και το King David’s Lyre του Hanoch Jacoby, καθώς και το Yzkor and Mourning Music του Oedeon Partos και το Khaddish του Tzvi Avni με το Israel’s Hed Music Center. Έχει εμφανιστεί με την Florence Millet στα βραβεία Friedheim του Kennedy Center ενώ ερμηνεύει κάθε δύο χρόνια τις Έξι σουίτες για σόλο τσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο Philadelphia Bach Festival, στο San Francisco Theological Seminary, και στο ιστορικό Springs Theatre στον κόλπο της Tampa.

Σήμερα ο Kluksdahl πραγματοποιεί παραγγελίες, δίνει πρεμιέρες και ηχογραφεί, έργα σύγχρονων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων των Elliott Carter, Robert Helps, Bernard Rands, Augusta Read Thomas, David del Tredici, και Richard Wernick. Ο Kluksdahl έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ Sound Vessels, Dream Journal, καθώς και μουσική δωματίου του Ρόμπερτ Σούμαν, τρίο για πιάνο, μουσική για σόλο τσέλο και μουσική δωματίου του Nicolas Bacri.

O Kluksdahl έχει λάβει το ερευνητικό βραβείο Theodore and Vennette Askounes-Ashford Distinguished Scholar του University of South Florida, ενώ διδάσκει στο Μουσικό Φεστιβάλ του Killington (Vermont) και στο California Summer Music. Έχει λάβει την υποτροφία “Leonard Bernstein” του Tanglewood Music Center καθώς και βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό τσέλου «Walter W. Naumburg» (1990) και τον Διεθνή Διαγωνισμό της Ουάσινγκτον, διαθέτει πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας και Αμερικανικής λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό από την Σχολή Τζούλιαρντ.

The event is finished.

Date

Αυγ 03 - 05 2023
Expired!

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.