Τσέλο & πιάνο – Scott Kluksdahl τσέλο Γρηγόρης Ζαμπάρας πιάνο – Β’ μέρος “Οδυσσέας ο ταξιδευτής της ζωής”, παρουσίαση: Αγγελική Μουρατίδου

Α’ μέρος

L.v. Beethoven:
Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 2 σε σολ ελάσσονα, έργο 5, αρ. 2
Ι. Adagio sostenuto e espressivo – Allegro molto più tosto presto

ΙΙ. Rondo. Allegro

Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 4, σε ντο μείζονα, έργο 102, αρ. 1
Ι.
Andante – Allegro vivace
ΙΙ. Adagio – Tempo d’andante – Allegro vivace

Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 5, σε ρε μείζονα, έργο 102, αρ. 2

Ι. Allegro con brio
ΙΙ. Adagio con molto sentimento d’affetto – Attacca
ΙΙΙ. Allegro – Allegro fugato

Β’ μέρος
“Οδυσσέας, ο ταξιδευτής της ζωής
Παρουσίαση βιβλίου από την Αγγελική Μουρατίδου

Βιογραφικά

O καθηγητής βιολοντσέλλου στο University of South Florida Scott Kluksdahl έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ με ορχήστρα, σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ, της Ευρώπης, του Ισραήλ και της λατινικής Αμερικής, ενώ έχει συνεργαστεί με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του San Francsisco, του Asheville, του Marin, της Omaha, του Richmond (Ιντιάνα) και της Tampa Bay, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφια (Βουλγαρία) και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μπογκοτά (Κολομβία). Ο Scott Kluksdahl έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη έργα όπως το Passion Prayers της Augusta Read Thomas με τους Chicago Contemporary Players και το Philadelphia Network for New Music, το Doubles Singles Variables του James Lewis, και το King Davids Lyre του Hanoch Jacoby, καθώς και το Yzkor and Mourning Music του Oedeon Partos και το Khaddish του Tzvi Avni με το Israel’s Hed Music Center. Έχει εμφανιστεί με την Florence Millet στα βραβεία Friedheim του Kennedy Center ενώ ερμηνεύει κάθε δύο χρόνια τις Έξι σουίτες για σόλο τσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο Philadelphia Bach Festival, στο San Francisco Theological Seminary, και στο ιστορικό Springs Theatre στον κόλπο της Tampa.

Σήμερα ο Kluksdahl πραγματοποιεί παραγγελίες, δίνει πρεμιέρες και ηχογραφεί, έργα σύγχρονων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων των Elliott Carter, Robert Helps, Bernard Rands, Augusta Read Thomas, David del Tredici, και Richard Wernick. Ο Kluksdahl έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ Sound Vessels, Dream Journal, καθώς και μουσική δωματίου του Ρόμπερτ Σούμαν, τρίο για πιάνο, μουσική για σόλο τσέλο και μουσική δωματίου του Nicolas Bacri.

O Kluksdahl έχει λάβει το ερευνητικό βραβείο Theodore and Vennette Askounes-Ashford Distinguished Scholar του University of South Florida, ενώ διδάσκει στο Μουσικό Φεστιβάλ του Killington (Vermont) και στο California Summer Music. Έχει λάβει την υποτροφία “Leonard Bernstein” του Tanglewood Music Center καθώς και βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό τσέλου «Walter W. Naumburg» (1990) και τον Διεθνή Διαγωνισμό της Ουάσινγκτον, διαθέτει πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας και Αμερικανικής λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό από την Σχολή Τζούλιαρντ.

Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε προσωπικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε κοντσέρτα με ορχήστρα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, τη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίζεται συχνά σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το διάσημο Φεστιβάλ Μουσικής του Newport (Rhode Island, ΗΠΑ), το Φεστιβάλ Mainly Mozart (Μαϊάμι, ΗΠΑ), το Artist Series of Sarasota (ΗΠΑ), και το Salon of the Arts (Σόφια, Βουλγαρία) κ.α. Ακόμη, έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε περισσότερα από είκοσι διαφορετικά κοντσέρτα για πιάνο, με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Porto Alegre (Βραζιλία), η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Indiana, η Ορχήστρα Δωματίου Boston Neo-Politan, η Φιλαρμονική του Togliati (Ρωσία), οι Σολίστ της Σόφιας (Βουλγαρία) και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Bohuslav Martinu (Τσεχία). Τον Μάϊο του 2013 έδωσε δύο ρεσιτάλ πιάνου καθώς και σεμινάριο στην Βιέννη (Αυστρία). Είναι καθηγητής πιάνου και επικεφαλής του τμήματος πιάνου στο Πανεπιστήμιο της Tampa στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Quartet de Minaret που εδρεύει στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έλαβε τo βραβείο Outstanding Scholarship or Creative Work. Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας σπούδασε επί σειρά ετών με τον διακεκριμένο Έλληνα σολίστ και μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Μάνεση. Είναι κάτοχος του διπλώματος DMA από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι με καθηγητή τον Ivan Davis, μαθητή του Vladimir Horowitz. Έχει επίσης διπλώματα από το Πανεπιστήμιο της Indiana (ΜΜ), του Indianapolis (ΒΜ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1993 εμφανίζεται ανελλιπώς στο Φεστιβάλ Πορτοχελίου όπου έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 200 έργα. Οι ηχογραφήσεις του (σε έργα Beethoven, Anton Rubinstein κ.α.) κυκλοφορούν από την αμερικανική δισκογραφική Centaur Records.

Η Αγγελική Μουρατίδου είναι Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές σε Actuarial Mathematics (FHAS), Marketing (Diploma in Mkg, CIM, U.K.) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA, Bath University, U.K.), όπου έχει διακριθεί το 2007 με τον τίτλο «best MBA project» σε Business Transformation. Δραστηριοποιείται ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Τραπεζικής και Ασφαλιστικής αγοράς. Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας και Γενική Διευθύντρια της Emporiki Life του Ομίλου Εμπορική Τράπεζα. Σήμερα συνεργάζεται με την εταιρεία Sany Consulting. Έχει συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια σε πλήθος διεθνών συνεδρίων (Uniglobal conferences κ.α.), είναι συντάκτης άρθρων δημοσιεύμενων στον οικονομικό και ασφαλιστικό τύπο καθώς και συγγραφέας του βιβλίου «Unit Linked» (εκδόσεις Forum). Η συγγραφέας έχει πάθος με την αρχαιοελληνική μυθολογία και φιλοσοφία, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα «μαθήματα ηγεσίας από την Οδύσσεια» που απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων καθώς και την ακαδημία «το ταξίδι του Οδυσσέα», ένα ετήσιo πρόγραμμα αυτοβελτίωσης στηριγμένο στους 12 Οδυσσειακούς μύθους. Με το έργο της επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάδειξη του σύγχρονου μηνύματος της Οδύσσειας ως ένα ταξίδι αυτογνωσίας που επεκτείνει την περιοχή του συνειδητού.

 

 

The event is finished.

Date

Αυγ 12 2022
Expired!

Time

9:15 pm

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.