«Σμύρνη: Κάθε φορά που πιάνουμε τραγούδι, είναι τα λόγια μας σταχτιά κι η μουσική παράπονο». Αφιέρωμα ΙΙ στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

Σμύρνη της Ιωνίας: μια πόλη στη λογοτεχνία και ειδικότερα στην ποίηση. Μια πόλη με την ιστορία
και την παράδοση, αλλά και μια πόλη με την αρχέγονη μνήμη της πατρίδας, ενός τόπου όπου για αιώνες μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν οι πρόγονοί τους στις τέχνες και τα γράμματα αλλά και σε έναν ιδιαίτερο και αισθαντικό τρόπο βίου και πολιτείας. Η εκδήλωσή συνιστά ένα οδοιπορικό στη μοναδική και αξέχαστη Σμύρνη, μέσα από διαχρονικά λογοτεχνικά κείμενα και αξεπέραστα τραγούδια.

Κείμενο-Αφήγηση: Δημήτρης Σίδερης

Απαγγελίες-Αναγνώσεις κειμένων: Μέλη του Θ.Ο.Ε.

Πιάνο: Νικόλας Μπράβος

 

Βιογραφικά

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.), ιδρύθηκε το 2009. Η έδρα του, ο υψηλών προδιαγραφών πολυχώρος Πολιτισμού “ARTίκι Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ”, στεγάζει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα του Θ.Ο.Ε. και φιλοξενεί μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο το Φεστιβάλ Θεάτρου
«Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται φέτος για 9o χρόνο με την καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, συγκεντρώνοντας κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου.

Ο Νικόλας Μπράβος πήρε πτυχίο πιάνου το 2006 (τάξη Valery Sagaidachny) στο Πρότυπο Ωδείο Αιγίου. Μαθήτευσε στον Γιώργο Μάνεση (2009-2015) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών, παίρνοντας δίπλωμα πιάνου με άριστα κ΄ 2ο βραβείο. Παράλληλα σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραγωγές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και την Κύπρο.

The event is finished.

Date

Αυγ 13 2022
Expired!

Time

9:15 pm

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.