“2 Πιάνα 4 Συνθέτες” – Joëlle Vanopbroeke & Δήμητρα Μαντζουράτου

Πρόγραμμα

W.A. Mozart: Sonata K. 457 σε ντο ελάσσονα (μεταγραφή E. Grieg)

A. Arensky: Σουίτα αρ. 1, op. 15

F. Chopin – Rondo για δύο πιάνα, opus 73 posth.

G. Gershwin: Fantasy on “Porgy and Bess”

Βιογραφικά

Η Bελγίδα Joëlle Vanopbroeke, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε να σπουδάζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών. Το 1981 έλαβε το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό “Dexia Bank’s Axion Classics”. Σπούδασε στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών στην τάξη πιάνου του Jacques Genty, λαμβάνοντας «diplome superieur». Διορίστηκε καθηγήτρια πιάνου στην Μουσική Ακαδημία La Hulpe από τον διευθυντή της Jules Bastin, τον οποίο διαδέχθηκε μετά τον θάνατό του αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Ακαδημίας. Το 1990 γνώρισε τον Daniel Blumenthal, με τον οποίο τελειοποίησε το παίξιμό της επί σειρά ετών. Πραγματοποιεί συχνές εμφανίσεις σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρα. Το παίξιμό της έχει χαρακτηριστεί «ποιητικό ως προς το φραζάρισμα, πιστό απέναντι στις προθέσεις του συνθέτη και σπάνιας ομορφιάς ήχου».

Η Δήμητρα Μαντζουράτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο σε ηλικία 6 ετών με την Αναστασία Κουναλάκη. Πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο, χρυσό μετάλλιο εξαιρετικής ιδιοφυΐας και χρηματικό έπαθλο εις μνήμην Τουρνάισεν (τάξη Μπέττυς Μπαρζούκα – Γαϊτάνου). Παράλληλα, πραγματοποίησε σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο ίδιο ωδείο και απέκτησε πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με διάκριση.
Σπούδασε μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος, στον τομέα της ιστορικής μουσικολογίας. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι «Η ιστορική εξέλιξη της σχολής του πιάνου στην Αθήνα στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα».
Έχοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, σπούδασε για τρία χρόνια στο «Koninklijk Conservatorium Brussel» στο Βέλγιο στην τάξη του Daniel Blumenthal και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο πιάνο.
Έχει συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια σε masterclasses των M. Tirimo, N. Petrov, F. Wibaut, P. Badura – Skoda, B.Ringeissen και D. Pollack και έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος τα καλοκαιρινά μαθήματα στην Ακαδημία Mozarteum του Salzburg μελετώντας με τον S. Dorensky και τον J. Lateiner. Από τo 2008 έως το 2012 συμμετείχε στο Διεθνές Forum για φλάουτο και πιάνο που διοργανώθηκε στο Diekirch του Λουξεμβούργου.
Έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων, έργα Ελλήνων συνθετών, αρκετά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική ραδιοφωνία.
Διδάσκει πιάνο στο μουσικό σχολείο Ιλίου και στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών.
Τα τελευταία έξι χρόνια έχει σταθερή συνεργασία με τον βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, παρουσιάζοντας ευρύ φάσμα του σχετικού ρεπερτορίου σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
μουσικές σπουδές με την Αναστασία Κουναλάκη. Πήρε δίπλωμα πιάνου (Α’ βραβείο, χρυσό μετάλλιο, τάξη Μπέττυς Γαϊτάνου). Σπούδασε μουσικολογία (Τ.Μ.Σ. Αθήνας). Είναι Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος. Έχοντας υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. σπούδασε στο Βέλγιο (τάξη Daniel Blumenthal). Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό σχολείο Ιλίου.

 

 

 

 

 

The event is finished.

Date

Αυγ 03 2022
Expired!

Time

9:15 am

Location

Κτήμα Μάνεση

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.