2ο Συνέδριο πιάνου: “«Κινησιολογία και ποιότητα ήχου»

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και σύγχρονη τηλεδιάσκεψη, βασίζεται στην πιανιστική μουσικοπαιδαγωγική του Γιώργου Μάνεση
που διαμορφώθηκε κατά την πολυετή μαθητεία του κοντά στην Alice Pashkus.

 

Συντονιστές:
Γιάννης Γρηγοράκης
Γρηγόρης Ζαμπάρας
Στέφανος Θεοδωρίδης

Βιογραφικά

O Γιάννης Γρηγοράκης είναι από το 2016 διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, διδάσκει μουσική στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο και διευθύνει τη χορωδία τους. Διετέλεσε από το 1989 έως το 2014 καθηγητής θεωρητικών/ανώτερων θεωρητικών μαθημάτων, Διευθυντής Νεανικής και Παιδικής Χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και καθηγητής σε masterclasses στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου. Από το 2014 διδάσκει τα μουσικά μαθήματα της ειδικότητάς του στο ΠΑΚΠΠΑ Ελευσίνας. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts (Magna Cum Laude) από το University of Indianapolis, Master στη Διεύθυνση Χορωδίας και διδακτορικού μουσικολογίας από το New Bulgarian University. Είναι πτυχιούχος πιάνου του Σύγχρονου Ωδείου Αθήνας (τάξη Γ. Μάνεση) και διπλωματούχος μονωδίας (τενόρος) του ωδείου Kodaly στην τάξη της Χ. Γιαννακοπούλου.

Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας είναι καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ) και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε προσωπικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και ορχηστρικά κοντσέρτα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, τη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Μαθήτευσε κοντά στον Γιώργο Μάνεση και από το 1991 εμφανίζεται ανελλιπώς στο Φεστιβάλ Πορτοχελίου όπου έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 200 έργα. Έχει ηχογραφήσει στην εταιρεία Centaur Records τα πέντε Κοντσέρτα για πιάνο του Ρώσου συνθέτη Anton Rubinstein. Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας συνεργάζεται με την Yamaha (Yamaha Artist).

Ο Στέφανος Θεοδωρίδης σπούδασε πιάνο με τον Γιώργο Μάνεση (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο), και μετάφραση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει την ανθολογία κειμένων “Γκλεν Γκουλντ: Σκέψεις για τη μουσική” (Νεφέλη, 2012), ενώ πραγματοποιεί έρευνα για την παιδαγωγική του πιάνου και τους μεγάλους ερμηνευτές και συνθέτες. Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες καθώς και ραδιοφωνικές εκπομπές για τον Frédéric Chopin, τον Glenn Gould κ.α. Είναι γραμματέας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό.

 

The event is finished.

Date

Αυγ 02 - 05 2021
Expired!

Time

5:00 pm - 7:00 pm

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.