“Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα”
τραγούδια Γιώργου Κουρουπού σε ποίηση Oδυσσέα Ελύτη
με τους Τάση Χριστογιαννόπουλο βαρύτονο
Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγελία
ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΝΑΚΑΛΙΩΤΗ πιάνο
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον
Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου
Πρόγραμμα
Τα παιδικά μου χρόνια …( απόσπασμα από τον Μικρό Ναυτίλο)
Τοσοδούλα τύχη (τραγούδι από τα Ρω του Έρωτα )
Η Πορτοκαλένια (ποίημα από τον Ήλιο τον Πρώτο )
Η Ωραία μας άγνωστη (τραγούδι από το Εν Λευκώ )
Συναυλία των γυακίνθων, ΙΧ (ποίημα από τους Προσανατολισμούς)
Ακόμα μια φορά (τραγούδι από τους Προσανατολισμούς)
Γεγονός του Αυγούστου (τραγούδι από το Φωτόδεντρο)
Άνεμος της Παναγίας (ποίημα από τους Προσανατολισμούς)
Κατασταλαγμένη μουσική (τραγούδι από τους Προσανατολισμούς)
Όλβια Ντόννα (τραγούδι από τους Προσανατολισμούς)
Συναυλία των γυακίνθων, Ι (ποίημα από τους Προσανατολισμούς)
13/8 με αγάπη (solo πιάνο)
Η Μαρίνα των βράχων (ποίημα από τους Προσανατολισμούς)
Η Πεντάμορφη στον Κήπο (τραγούδι από τους Προσανατολισμούς)
Μονόγραμμα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV, (συνδυασμένο με μουσική)
Εαρινό απόσπασμα (τραγούδι από τους Προσανατολισμούς)
Περασμένα Μεσάνυχτα (ποίημα από τα Ελεγεία της Οξώπετρας ,συνδυασμένο με μουσική)
Τύχη (τραγούδι από τα Ρω του Έρωτα )
Ιουλίου Λόγος (ποίημα από τα Ελεγεία της Οξώπετρας )
Το χρυσό κλειδί (τραγούδι από τα Ρω του Έρωτα )
Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα (τραγούδι από το Σηματολόγιο )
Βιογραφικά
Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πιάνο και Τραγούδι.
Από το 1989 πρωταγωνιστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερσαλλίες, Μαδρίτη, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Φλωρεντία, Τορίνο, Γενεύη, Γκλάιντμπορν κ.α., ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες (Il Barbiere di Siviglia, Macbeth, Don Giovanni, Don Carlo, La Traviata, Die Zauberflöte, Eugene Onegin, Faust, Hamlet, Un Ballo in Maschera, Falstaff, Il Trovatore κ.α.) και δίνοντας συναυλίες τραγουδιού.
Έχει ηχογραφήσει τις όπερες Tamerlano και Giulio Cesare in Egitto (Händel), Andromaque και La Caravane du Caire (Grétry), Thésée (Gossec), Les Danaïdes (Salieri), Les Mystères d’Isis (Lachnith-Mozart), Falstaff (Verdi) και τραγούδια του Félicien-César David.
Παράλληλα συνεργάζεται με Έλληνες συνθέτες, έχοντας ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, έργα των Μάνου Χατζιδάκι (Αμοργός), Μίκη Θεοδωράκη (Αντιγόνη και Άξιον Εστί), Νίκου Μαμαγκάκη (Εαρινή Συμφωνία, Ερωτόκριτος, Ερωφίλη, Οδύσσεια, Μπολιβάρ, Εγκώμιο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Ασκητική, Αόρατος Θίασος, Όπερα των Σκιών, Σαπφώ κ.α.), Γιώργου Κουρουπού (Το Μονόγραμμα), Ηλία Ανδριόπουλου (Ωδαί), Θάνου Μικρούτσικου (Η Επιστροφή της Ελένης), Γιάννη Μαρκόπουλου (Ερωτόκριτος και Αρετή και Ο Ταχύτατος κος Λούης), Νίκου Ξυδάκη (Rue Lepsius), Mιχάλη Γρηγορίου (Μπλε και Σκοτεινή Πράξη), Νίκου Κυπουργού (Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει), Άλκη Μπαλτά (Τραγούδια), Τατιάνας Ζωγράφου (Πετώντας Πας στην Πόλη).
Ταυτόχρονα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στη σκηνή και τη δισκογραφία, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος ασχολείται και με τη σύνθεση. Έργα του έχουν παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μια φορά κι Έναν Καιρό Ήταν Ένας Μικρός Πρίγκηπας), ενώ το 2004 βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Παιδικού Τραγουδιού “Άρση Φωνών” της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Έχουν παρουσιαστεί επίσης οι συνθέσεις του Χοροί για Πιάνο, Προσευχή για Δυο Φωνές και Μικρός Κύκλος Τραγουδιών στο Ντύσελντορφ, το Ζάαρμπρυκεν και το Μόναχο, τα μπαλέτα του On the Road και Labyrinth στην Αθήνα και το Βερολίνο, το μιούζικαλ Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Λονδίνο οι Κύκλοι Τραγουδιών για ορχήστρα και φωνή Εκεί που δεν Ταξίδεψα Ποτέ, σε ποίηση E.E. Cummings και για πιάνο και φωνή σε ποίηση Thomas Moore.
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θέατρο στην Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία ποίησης ,δοκίμια και παραμύθια. Πρόσφατες εκδόσεις της «Το σπίτι»,« Ιοκάστη», « Το ψηφιδωτό της νύχτας» (ποίηση), «Τίμος ο Αθηναίος» (παραμύθι), «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;»,(Χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι με μουσική
του Γιώργου Κουρουπού) « Αναζητώντας την Δέκατη Τέταρτη Ομορφιά, δοκίμια για τον Οδυσσέα Ελύτη» (εκδ. ύψιλον)
Έγραψε τα ποιητικά κείμενα στα μουσικά έργα του Γιώργου Κουρουπού:«Το καράβι του
Έλατου», «Ιοκάστη», «Λεπορέλλα» ,βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Στ.Τσβάιχ καθώς και στίχους για τραγούδια του ίδιου συνθέτη και των: Πέτρου Περάκη, Στάθη Γυφτάκη και Τατιάνας Ζωγράφου κ.α.
Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής και συνεχίζει να παρουσιάζει από σκηνής ποίηση και παραμύθια.
Ο Γιάννης Τσανακαλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση. Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνεται πλήθος σεμιναρίων πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως οι G. Mounier, Duo Ganev, N. Petrov, P.B. Skoda, B. Ringeissen κ.ά. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Είναι μέλος του Opus I Trio με το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλά ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα, ενώ έχει κάνει και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας πολλά ελληνικά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Πέραν της σύμπραξής του με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης έχει συνεργαστεί και ως κορεπετίτορας σε σεμινάρια με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Ch. Studer, G. Dimitrova, R. Knoll, Δ. Ευαγγελάτου κ.ά. ενώ διδάσκει πιάνο στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.