
Συναυλία Gala με τους Hein Jung σοπράνο, Γρηγόρη Ζαμπάρα πιάνο & Scott Kluksdahl τσέλο
Τραγούδια S. Rachmaninoff και διάσημες άριες G. Puccini, G. Verdi, W.A. Mozart κ.α.
Βιογραφικά
Η σοπράνο Hein Jung, με την «υψηλή φωνητική ποιότητα» (Boston Globe), «την εξαιρετική άνεση στην υψηλή περιοχή και τον λαμπερό, καθαρό ήχο» (American Record Guide) έχει εμφανιστεί με την Bucheon Civic Philharmonic and Choir (South Korea) σε μεγάλες πόλεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κορέα. Μεταξύ αυτών, η Όπερα της Tampa, το Φεστιβάλ Tanglewood, το πρόγραμμα Merola της όπερας του San Francisco, η Συμφωνική του Milwaukee, η όπερα του Madison, η όπερα της Αγ. Πετρούπολης, η χορωδία Bel Canto, οι Tampa Oratorios Singers. Η κα Jung έχει επαινεθεί εξίσου για τις σόλο συναυλίες της, σε ρεσιτάλ όπως αυτά που έχει δώσει σε σημαντικές σειρές συναυλιών όπως στο Carnegie Hall, στο Royal Conservatory of Musik (Σουηδία), Sarasota Concert Association, Artist Series of Sarasota, στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin Madison, στο πανεπιστήμιο της Florida, στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign, στην αίθουσα τέχνης Se-Jong (Νότιος Κορέα), Kumho Recital Series (Νότια Κορέα), American Liszt Society Annual Festivals στο Βόρειο Τέξας και στο California State University στο North Ridge.
Τη σαιζόν 2023-2024 η κα Jung θα εμφανιστεί σε συναυλίες στο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου (Ελλάδα), τη Fone Classical Series (Νότια Κορέα), με το St. Pete Baroque Ensemble, στο Youngstown State University, στη Sarasota Concert Artist Series καθώς και στο UW-Madison Hamel Music Center.
Αναγνωρισμένη για την ευελιξία της ως ερμηνεύτρια, η κα. Jung έχει κερδίσει τα ακροατήρια σε ποικίλους ρόλους όπως την Ολυμπία (Παραμύθια του Χόφφμανν), Ζερμπινέτα (Αριάδνη της Νάξου), η Βασίλισσα της νύχτας (Μαγικός Αυλός), Μπλανς (Διάλογοι Καρμηλιτισσών), Ρομίλντα (Ξέρξης), Λουτσία (Ο βιασμός της Λουκρητίας), Σόφι (Ο Ιππότης με το ρόδο), και Αμίνα (Η υπνοβάττιδα). Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στον Μεσσία (Χαίντελ), στη Λειτουργία σε ντο ελάσσονα (Μότσαρτ), στη Λειτουργία του Λόρδου Νέλσον (Χάϋδν), στο Gloria (Πουλένκ), στις Καντάτες BWV 51 και 21 (Μπαχ), στο Bachianas Brazileiras αρ. 5 (Βίλα-Λόμπος), στα Τραγούδια της Auvergne (Καντελούπ) και στο Ch’io mi scordi di te, K. 505 (Μότσαρτ).
Η κα Jung, η οποία στηρίζει ένθερμα την σύγχρονη μουσική, έχει ερμηνεύσει και τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παγκόσμια πρεμιέρα του Rage d’amour, το οποίο γράφτηκε κατόπιν παραγγελία από το Φεστιβάλ του Tanglewood, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πριγκήπισσας Pocachin στα The Red Silk Thread, που παραγγέλθηκε από το Πανεπιστήμιο της Florida και το Κέντρο Curtis Phillips για τις Παραστατικές Τέχνες και Song Arirang του Zach Browning, o οποίος και της αφιέρωσε το έργο.
Στη διάρκεια της καριέρας της η κα Jung έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία. Μεταξύ αυτών το Metropolitan Opera National Council-Wisconsin District and Upper Midwest Region-Audition, τον Διεθνή Διαγωνισμό Irma Cooper International, τον Διαγωνισμό Schubert και τον Διαγωνισμό Chicago Bel Canto.
H Δρ. Jung, η οποία διδάσκει φωνητική με μεγάλη αφοσίωση, είναι αυτή τη στιγμή Καθηγήτρια Φωνητικής και Διευθύντρια του προγράμματος Όπερας στο Πανεπιστήμιο της Τάμπα, όπου οι μαθητές της έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόσφατα, το «American Opera Scenes» του εργαστηρίου όπερα του Πανεπιστημίου της Tampa προσκλήθηκε να εμφανιστεί στην Όπερα Dali στο Μουσείο Dali. H Δρ. Jung ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο συνέδριο του New York State School Association με θέμα «Emergent Voice-How to Sing Freely» και στο Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικών Φωνής παρουσιάζοντας τα «Τραγούδια του Franz Liszt».
Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε προσωπικά ρεσιτάλ, σε συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και ορχηστρικά κοντσέρτα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, τη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίζεται συχνά σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το διάσημο Φεστιβάλ Μουσικής του Newport (Rhode Island, ΗΠΑ), το Φεστιβάλ Mainly Mozart (Μαϊάμι, ΗΠΑ), το Artist Series of Sarasota (ΗΠΑ), το Salon of the Arts (Σόφια, Βουλγαρία), το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου κ.α. Ακόμη, έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε περισσότερα από είκοσι διαφορετικά κοντσέρτα για πιάνο, με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του Porto Alegre (Βραζιλία), η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Indiana, η Ορχήστρα Δωματίου Boston Neo-Politan, η Φιλαρμονική του Togliati (Ρωσία), οι Σολίστ της Σόφιας (Βουλγαρία) και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Bohuslav Martinu (Τσεχία). Είναι καθηγητής πιάνου και επικεφαλής του τμήματος πιάνου στο Πανεπιστήμιο της Tampa στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Quartet de Minaret που εδρεύει στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έλαβε τo βραβείο Outstanding Scholarship or Creative Work. Ο Γρηγόρης Ζαμπάρας ξεκίνησε να σπουδάζει πιάνο σε ηλικία επτά ετών, ενώ έλαβε το δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο της Λαμίας το 1995 με τον διακεκριμένο Έλληνα παιδαγωγό Γιώργο Μάνεση. Είναι κάτοχος του διπλώματος DMA από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι όπου σπούδασε με τον Ivan Davis, μαθητή του Vladimir Horowitz. Είναι κάτοχος πτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Indiana (ΜΜ), του Indianapolis (ΒΜ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1993 εμφανίζεται ανελλιπώς στο Φεστιβάλ Πορτοχελίου όπου έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 200 έργα. Πρόσφατα η αμερικανική δισκογραφική Centaur Records κυκλοφόρησε τις ηχογραφήσεις του Γ. Ζαμπάρα στα πέντε Κοντσέρτα για πιάνο του Ρώσου συνθέτη Anton Rubinstein.
O καθηγητής βιολοντσέλλου στο University of South Florida Scott Kluksdahl έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ με ορχήστρα, σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα των ΗΠΑ, της Ευρώπης, του Ισραήλ και της λατινικής Αμερικής, ενώ έχει συνεργαστεί με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του San Francsisco, του Asheville, του Marin, της Omaha, του Richmond (Ιντιάνα) και της Tampa Bay, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφια (Βουλγαρία) και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μπογκοτά (Κολομβία). Ο Scott Kluksdahl έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη έργα όπως το Passion Prayers της Augusta Read Thomas με τους Chicago Contemporary Players και το Philadelphia Network for New Music, το Doubles Singles Variables του James Lewis, και το King David’s Lyre του Hanoch Jacoby, καθώς και το Yzkor and Mourning Music του Oedeon Partos και το Khaddish του Tzvi Avni με το Israel’s Hed Music Center. Έχει εμφανιστεί με την Florence Millet στα βραβεία Friedheim του Kennedy Center ενώ ερμηνεύει κάθε δύο χρόνια τις Έξι σουίτες για σόλο τσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στο Philadelphia Bach Festival, στο San Francisco Theological Seminary, και στο ιστορικό Springs Theatre στον κόλπο της Tampa.
Σήμερα ο Kluksdahl πραγματοποιεί παραγγελίες, δίνει πρεμιέρες και ηχογραφεί, έργα σύγχρονων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων των Elliott Carter, Robert Helps, Bernard Rands, Augusta Read Thomas, David del Tredici, και Richard Wernick. Ο Kluksdahl έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ Sound Vessels, Dream Journal, καθώς και μουσική δωματίου του Ρόμπερτ Σούμαν, τρίο για πιάνο, μουσική για σόλο τσέλο και μουσική δωματίου του Nicolas Bacri.
O Kluksdahl έχει λάβει το ερευνητικό βραβείο Theodore and Vennette Askounes-Ashford Distinguished Scholar του University of South Florida, ενώ διδάσκει στο Μουσικό Φεστιβάλ του Killington (Vermont) και στο California Summer Music. Έχει λάβει την υποτροφία “Leonard Bernstein” του Tanglewood Music Center καθώς και βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό τσέλου «Walter W. Naumburg» (1990) και τον Διεθνή Διαγωνισμό της Ουάσινγκτον, διαθέτει πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας και Αμερικανικής λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό από την Σχολή Τζούλιαρντ.