Συναυλία Νέων Καλλιτεχνών ΙII & αφιέρωμα στον Σωκράτη Γιάπαπα

Α’ ΜΕΡΟΣ

Μουσική δωματίου με τους:

DALLIS WILLIAMS & BRANDON DYE βιολί  
TIFANNY EADY τσέλο,
SHANNA THOMPSON & ΕΡΜΗΣ ΚΟΥΛΑΜΑΣ πιάνο

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

«Σωκράτης Γιάπαπας, ο φίλος του Πορτοχελίου»
Αφιέρωμα στον επιστήμονα και ποιητή (1937-2020).

Απαγγελία: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΠΑΠΑ – ΣΚΟΤΙΔΑ

Η ομιλία αφορά τον Σωκράτη Γιάπαπα, τη ζωή του, την προσωπικότητά του, την καριέρα του και τη σχέση του με το Πορτοχέλι. Γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα και έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020 στην πόλη  Shwarzheide της Γερμανίας όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε στο Βερολίνο μηχανικός και εργάσθηκε εκεί αλλά και στην Ελλάδα σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες. Η σχέση του με το Πορτοχέλι ξεκινάει από τον Κρανιδιώτη παππού του Ιωάννη Κοκκίνη που έχτισε τα σπίτια μπροστά από το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννου το 1920 για καλοκαιρινές διακοπές. Το Πορτοχέλι στάθηκε γι’ αυτόν η μεγάλη του αγάπη, η έμπνευση του για τα περισσότερα από τα ποιήματά του, η πηγή των παιδικών του αναμνήσεων από τα 4 χρόνια που έζησε εδώ στην Κατοχή, αλλά και των ευτυχισμένων στιγμών από όλα τα καλοκαίρια της ζωής του στον τόπο αυτό.

 

Βιογραφικά

Η Dallis Williams είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια βιολιού στο Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ).

Η Tiffany Eady είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια τσέλου στο Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ).

Ο Brandon Dye είναι απόφοιτος βιολιού του Πανεπιστημίου της Tampa (ΗΠΑ).

Η Shanna Thompson είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια πιάνου στο Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ).

Ο Ερμής Κουλαμάς είναι τελειόφοιτος σπουδαστής πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (τάξη Μαρίας Κουρή).

 

Οι μαθητές των εγχόρδων οργάνων προετοιμάστηκαν από τον καθηγητή Δημήτρη Σέμση και οι μαθητές πιάνου από τον καθηγητή Γρηγόρη Ζαμπάρα.

 

Η Μαρία Γιάπαπα – Σκοτίδα είναι Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Μετά την αποφοίτησή της από το Ε.Μ.Π. εργάσθηκε σε ιδιωτικά αρχιτεκτονικά γραφεία και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α και Υ.Π.Α, όπου μελέτησε και επίβλεψε σχετικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με κατ’ ιδίαν μελέτες. Το Πορτοχέλι ήταν πάντα για εκείνην όπως και για τον αδερφό της Σωκράτη πηγή χαράς, καθώς έχει πλήθος ωραίων αναμνήσεων από τη ζωή της τα καλοκαίρια εκεί, στο σπίτι μπροστά από το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη και πάνω στη θάλασσα, που χτίστηκε για καλοκαιρινές διακοπές από τον Κρανιδιώτη παππού της Ιωάννη Κοκκίνη και συνεχίζει να χαίρεται με την οικογένεια της.

 

 

 

 

The event is finished.

Date

Αυγ 11 2021
Expired!

Time

9:15 pm

Location

Κτήμα Μάνεση

Organizer

Όμιλος για την Μελέτη Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.