Ρομαντική μουσική δωματίου – Dariusz Mikulski (κόρνο) Sergiu Nastasa (βιολί) Μαρία Γιαβρούμη (πιάνο) & ” “Ύβρις & Νέμεσις ανά τους αιώνες” Oμιλήτρια: Ζωή Ξαρλή

Πρόγραμμα

A΄Μέρος

L.v. Beethoven – Σονάτα σε Φα Μείζονα για κόρνο και πιάνο, Op. 17
Ι. Allegro Moderato

L.v. Beethoven – Σονάτα για βιολί σε φα μείζονα, αρ. 5, έργο 24, “της άνοιξης”
Ι. Allegro
ΙΙ. Adagio molto espressivo
III. Scherzo: Allegro molto
IV. Rondo: Allegro ma non troppo

J. Brahms – Τρίο για κόρνο, βιολί & πιάνο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 40
I. Andante
II. Scherzo
III. Adagio Mesto
IV. Finale – Allegro con brio

Β΄Μέρος
«Ύβρις & Νέμεσις ανά τους αιώνες» – Ομιλήτρια: Ζωή Ξαρλή


Βιογραφικά

O Διευθυντής Ορχήστρας και ερμηνευτής γαλλικού κόρνου Dariusz Mikulksi, έχει διατελέσει ως Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Sudecka του Wałbrzych (2005-2010), Καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας του Łódź, Γενικός Διευθυντής του CONCORNO Kulturmanagement Berlin και τακτικός προσκεκλημένος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ).

Συνεργάζεται ως σολίστ και Μαέστρος με πολλές ορχήστρες, όπως η Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks (NDR),η Orchester der Deutschen Oper Berlin, η Wiener Kammerorchester, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ταϊλάνδης,η Philharmonie der Nationen, η Stuttgarter Kammerorchester, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Poznań, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Łódź, η Polska Filharmonia Bałtycka, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Irkuck, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Opole, η Berliner Symphoniker και άλλες.

Ήταν Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της παγκόσμιας πρεμιέρας της όπερας “Ελ Γκρέκο” του Γιώργου Χατζηνάσιου τον Μάιο του 2015 και της όπερας “Aida” του Verdi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2016.

Στις ηχογραφήσεις του για το ραδιόφωνο και σε CD περιλαμβάνονται πολυάριθμα έργα για γαλλικό κόρνο, μουσική δωματίου και συμφωνική μουσική, καθώς και όπερα.

Ο Dr. Mikulski ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Łódź. Το 1994 σπούδασε γαλλικό κόρνο με καθηγητή τον Radovan Vlatković και Διεύθυνση

Ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του Thomas Ungar στη Musikhochschule στη Στουτγκάρδη και στο Universität Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ. Κέρδισε την πρώτη θέση σε διάφορους διαγωνισμούς μουσικής, όπως στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής του Enchede (Ολλανδία), στον Διεθνή Διαγωνισμό Χάλκινων Πνευστών του Gdansk (Πολωνία), στον Διεθνή Διαγωνισμό “Prague Spring” (Τσεχία), στον Διεθνή Διαγωνισμό Γαλλικού Κόρνου στην Toulon (Γαλλία), στον Διεθνή Διαγωνισμό του Markneukirchen (Γερμανία) και ήταν νικητής της υποτροφίας Villa Musica στο Mainz (Γερμανία).

Ο Dr. Mikulski έχει τιμηθεί από τον Διοικητή της Περιφέρειας Κάτω Σιλεσίας με μετάλλιο για την συμβολή του στον πολιτισμό και το 2008 το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πολωνίας του απένειμε το μετάλλιο “Gloria Artis” για την καλλιτεχνική του δράση. Το 2011 έλαβε το “Ασημένιο Μετάλλιο του Δήμου του Βερολίνου”, για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Είναι ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της “CONCORNO Cultural Management Berlin”, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στις συναυλίες κλασικής μουσικής διεθνώς και τη διαχείριση καλλιτεχνών.

Ο Dr. Dariusz Mikulski είναι μέλος του European and World Brass Association και παίζει με Kόρνο Hans Hoyer K 10.

Ο βιολονίστας Σέρτζιου Ναστάσα γεννήθηκε το 1962 στο Βουκουρέστι. Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού στο Μουσικό Κολέγιο του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου από όπου και αποφοίτησε. Σε ηλικία 13 ετών έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου, ερμηνεύοντας το Πρελούδιο του Nováček.

Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ploieşti, της George Enescu Philharmonic Orchestra και της Ορχήστρας Δωματίου The Bucharest Virtuosi. Την ίδια εποχή διετέλεσε Εξάρχων στην Ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Το Φθινόπωρο του 1990, έπειτα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, έγινε μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Από το 1991 παίζει με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, της οποίας από το 1996 είναι ο Εξάρχων. Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Καμεράτα και με τις σημαντικότερες ορχήστρες της Ρουμανίας και έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ σε Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κύπρο, Χονγκ Κονγκ κ.α.

Με την Καμεράτα έχει ηχογραφήσει ως σολίστ και Εξάρχων έργα Ελλήνων συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Μαμαγκάκη, Θ. Αντωνίου, Ν. Σκαλκώτα), ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλους μαέστρους, ανάμεσα στους οποίους οι sir Neville Marriner, Christian Mandeal, Μιλτιάδης Καρύδης. Έχει επίσης συνεργαστεί με διεθνούς φήμης σολίστ, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Δημήτρης Σγούρος, Radu Lupu, Bruno-Leonardo Gelber, Salvatore Accardo, Mstislav Rostropovich και Augustin Dumay. Είναι ιδρυτικό μέλος του Kyklos Ensemble.

Η Μαρία Γιαβρούμη γεννήθηκε στην Τρίπολη και στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον πατέρα της, Νικόλαο Γιαβρούμη. Το 2000 πήρε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο από το Αττικό Ωδείο Τρίπολης, με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο πιάνο. Το 2009 πήρε “Master in Music” από το Πανεπιστήμιο Nova της Λισαβόνας με θέμα Lied, Oratorio and Accompaniment. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου αποκτώντας Master στο πιάνο, με καθηγητή τον John Blakely.
Η Μαρία Γιαβρούμη εργάστηκε ως τακτική συνοδός για την τάξη των ξύλινων πνευστών στην Ακαδημία Ορχήστρας Metropolitana στη Λισαβόνα, το 2007-2008. Ήταν επίσης συνοδός για τα μαθήματα Μπαλέτου στο London School of Dance το 2009-2010. Από το 2011 είναι καθηγήτρια πιάνου σε Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα.
Εμφανίζεται ως πιανίστα σε ατομικά ρεσιτάλ καθώς και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία και Ιαπωνία. Συμπράττει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, ανάμεσα στις οποίες η Filharmonia Dolnośląska (Πολωνία), Baskent Akademik Orkestra (Τουρκία) και η Filharmonia Tama (Ιαπωνία). Τον Δεκέμβριο του 2015 ερμήνευσε με τον Justus Frantz και τη Filharmonia Dolnośląska το Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα, Κ. 365 του Mozart, σε περιοδεία στη Γερμανία και την Πολωνία. Τον Φεβρουάριο του 2017 συνεργάστηκε ως σολίστ, με την Orquesta Sinfónica del Estado de México (Μεξικό) και τον μαέστρο Enrique Batiz.

Date

Αυγ 08 2019

Time

9:15 pm

Cost

Ελεύθερη είσοδος

Location

Κτήμα Μάνεση

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.