“Η συνέλευση των ζώων”, “Αγαπημένο μου ημερολόγιο”
“Η συνέλευση των ζώων»
Μουσικό παραμύθι του Γιώργου Κουρουπού με τους
Τάση Χριστογιαννόπουλο βαρύτονο
Κορνήλιο Σελαμσή πιάνο
————————-
«Αγαπημένο μου ημερολόγιο»
με τους Μάρθα Τομπουλίδου αφήγηση
Μαρίνο Ταρνανά τραγούδι
Aulon Bino πιάνο
Πρόγραμμα
A΄Μέρος
- G. Caccini – Ave Maria
- Mozart – Alleluja from Motet “Exsultate, Jubilate”
- Bach – Gounod – Ave Maria
- Schubert – Serenade
- Debussy – Beau Soir
- Parashkev Hadjiev – Prayer of Dessislava from the opera “Maria- Dessislava”
- Parashkev Hadjiev – Hey, Stoyan
- Lubomir Pipkov – Hushaby, Damyancho – solo piano
- Lubomir Pipkov – Rachenitza – solo piano – solo piano
- Master Beinsa Douno – Prayer
- Master Beinsa Douno – Early hour
- Master Beinsa Douno – I shall rejoic
- Master Beinsa Douno – To have feith!
- Master Beinsa Douno – Bulgarian Rhapsody (arrangement: Prof. Ivelina Ivancheva)
Bonus: L.Prokopova – Oh, those maidens
Β΄Μέρος
«Ο αέρας που αναπνέουμε» – Ομιλήτρια: Άρτεμις Χατζή
Βιογραφικά
Η Ivelina Ivantcheva γεννήθηκε στην Σόφια (Βουλγαρία). Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο “L. Pipkov” (τάξη της καθ. Lidia Kuteva), ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής (τάξη του καθ. Bogomil Starshenov). Από το 1976 έως το 1978 παρακολούθησε θερινά σεμινάρια για την ερμηνεία του πιάνου στην Βαϊμάρη, την Πράγα και το Παρίσι. Παρακολούθησε θερινά σεμινάρια πιανιστικής ερμηνείας στην Βαϊμάρη, την Πράγα και το Παρίσι. Το 1979 εξειδικεύτηκε στην πιανιστική ερμηνεία στην Ακαδημία “Santa Cecilia” (Ρώμη). Το 1980 βραβεύθηκε μαζί με τον Atanas Atanassov στον διαγωνισμό για ντουέτο πιάνου ”Alessandro Casagrande”. Έχει ηχογραφήσει εκτενώς ως σολίστ και με σύνολα μουσικής δωματίου για την Βουλγαρική Ραδιοφωνία, τη Ραδιοφωνία της Γενεύης και την Ραδιοφωνία του Λουγκάνο. Είναι μόνιμη συνεργάτις της χορωδίας δωματίου “Polyphonia” την οποία ίδρυσε ο Ivelin Dimitrov. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Βουλγαρία, την Σερβία, την Κροατία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Μάλτα, την Ινδία, την Κίνα, τον Καναδά και αλλού. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως τα: “Ohrid Summer”, “Salon of the Arts”, “Apolonia”, “ppianissimo”, “Sofia Music Weeks” ενώ έχει δώσει τις πρεμιέρες πολλών έργων που συμπεριλαμβάνονται στη «Νέα Βουλγαρική Μουσική». Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια παιδαγωγικής στην Ελλάδα και την Μάλτα καθώς και στο Μπάρι της Ιταλίας, με το πρόγραμμα Erasmus. Έχει κυκλοφορήσει πολλά CDs όπως τα: “Singing Keys” με μουσική πιάνου για παιδιά, “With the Beauty and Wisdom of the Bulgarian Song”, με τον τενόρο Ognyan Nikolo και άλλα πολλά. Είναι ο συγγραφέας της τηλεοπτικής σειράς “Album for Piano”, που προβλήθηκε στο Κανάλι 1 της Βουλγαρικής Τηλεόρασης, καθώς και του παιδαγωγικού βιβλίου ασκήσεων “A Game of Keys”. Η Ivelina Ivantcheva είναι μέλος και πρόεδρος σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Το 2015 τιμήθηκε στην Βουλγαρία με το βραβείο «Χρυσή Λύρα» της Ένωσης Μουσικών και Χορευτών. Σήμερα είναι καθηγήτρια Μεθοδολογίας Διδασκαλίας Πιάνου και Παιδαγωγικής Πρακτικής στο τμήμα Οργάνων και Ρυθμικής στο τμήμα Φωνητικής της Εθνικής Ακαδημίας Μουσικής “Pancho Vladiguerov” στην Σόφια (Βουλγαρία).
Η Girgina Girginova γεννήθηκε στην Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Ως παιδί παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και σολφέζ ενώ υπήρξε μέλος αλλά και σολίστ της παιδικής χορωδίας του Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας. Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και περιοδείες σε όλο τον κόσμο: ΗΠΑ, Ιαπωνία και κυρίως Ευρώπη.
Η Girgina Girginova απέκτησε μεταπτυχιακό στο κλασικό τραγούδι το 2004 από την τάξη της καθηγήτριας Mila Diulgerova, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί την διδακτορική της διατριβή στην μουσικολογία και την τέχνη της μουσικής στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Σόφια (Βουλγαρία).
Η Girgina Girginova έχει λάβει μέρος σε σειρά σεμιναρίων κλασικού τραγουδιού με τους καθηγητές Paul Weigold (Γερμανία), Nadezhda Kniplova (Δημοκρατία της Τσεχίας), Olivier Dauriat (Γαλλία), Anna Tomowa – Sintow, Darina Takova, Raina Kabaivanska, Stefka Evstatieva και τον μαέστρο Yossif Guerdjikov (σεμινάριο μπαρόκ ερμηνείας, Βουλγαρία.
Η Girgina Girginova υπήρξε φιναλίστ σε έξι εθνικούς (Βουλγαρία) και διεθνείς διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού, έχοντας κερδίσει βραβείο σε τέσσερις από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου και ειδικού βραβείου για μπαρόκ μουσική στον Διεθνή Διαγωνισμό “The Euterpe Rose of Karlovo”(2013). Από τον Φεβρουάριο του 2007 εργάζεται ως σολίστ της Κρατικής Όπερας της Rousse (Βουλγαρία). Η επαγγελματική εμπειρία της Girginova περιλαμβάνει ευρύ ρεπερτόριο: 22 ρόλοι όπερα, 2 οπερέττας καθώς και 16 ορατόρια διαφόρων συνθετών (Μπαχ, Χαίντελ, Βιβάλντι, Περγκολέζι, Παϊζέλο, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμαν, Μέντελσον, Ντονιτσέτι, Βέρντι, Πουτσίνι, Μπιζέ, Γιόχαν Στράους, Κάλμαν, Μενότι, Πουλένκ, Τζ. Φεράρι, Νένωφ και άλλων).
Η Girginova διαθέτει επίσης ευρύ ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, εμπλουτισμένο από την τακτική συμμετοχή της σε θεματικές συναυλίες μουσικής δωματίου. Είναι βαθιά αφοσιωμένη στην μουσική του Δασκάλου Beinsa Douno (Peter Deunov) και έχει ήδη ερμηνεύσει την μουσική του σε συναυλίες στην Ινδία, την Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία και σε πολλές πόλεις της Βουλγαρίας. Ακόμη, έχει ηχογραφήσει για την Εθνική Βουλγαρική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και πολυάριθμα cd με μουσική του Δασκάλου Beinsa Douno. Από το 2009 συμμετέχει τακτικά στους Συλλόγους Μπαχ και Χαίντελ της Βουλγαρίας και καλείται συχνά να ερμηνεύσει αριστουργήματα του Μπαρόκ, καντάτες και ορατόρια. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η Girgina Girginova ξεκίνησε να διδάσκει ως καθηγήτρια φωνητικής. Έχει ήδη 15 μαθητές, ενώ έχει διδάσκει τακτικά φωνητική και σε δύο χορωδίες.
Η Άρτεμις Χατζή εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1996 και στην Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και στο τμήμα για την διαχείριση αποβλήτων από το 2006 όπου είναι υπεύθυνη για την κοινοτικές οδηγίες για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους και για την διαχείριση και ανακύκλωση μπαταριών. Είναι επίσης υπεύθυνη την μελέτη για την δυσκολία διαχείρισης των πλαστικών αποβλήτων που έχουν συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην δημιουργία του φαινομένου της “πλαστικής σούπας” στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Η κ. Χατζή εργάστηκε προηγουμένως για δέκα χρόνια στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας ως νομικός σύμβουλος για συμβάσεις ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πριν εργασθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κ. Χατζή είχε εργασθεί σε δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Βέλγιο, κυρίως σε θέματα εμπορικού, ναυτιλιακού και ευρωπαϊκού δικαίου. Η κ. Χατζή σπούδασε νομικά στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στη Γαλλία και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο, στο ναυτικό και αεροπορικό δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο (ULB) και διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας (UGA) της Athens, Georgia στις ΗΠΑ (διατριβή στην αστική ευθύνη για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από μόλυνση προερχόμενη από επικίνδυνα απόβλητα – ανάλυση περιβαλλοντικής νομοθεσίας των ΗΠΑ και σύγκριση με την Ε.Ε.). Είναι ένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και λίγα Γερμανικά.