«Απόψε τα μεσάνυχτα»

τραγούδια Ελλήνων συνθετών με την
Λητώ Μεσσήνη σοπράνο και τον Σταύρο Διαμαντόπουλο πιάνο

Πρόγραμμα

A΄Μέρος

o

Β΄Μέρος
«Αρκαδία & αρκαδισμός: συνάντηση του πραγματικού με το φανταστικό» – Ομιλήτρια: Ζωή Ξαρλή


Βιογραφικά

Η υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (τάξη Ιουλίας Τρούσσα). Συνέχισε τις σπουδές της στο Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την οποία συνεργάζεται από το 2011.
Επιπλέον έχει συνεργαστεί με το Linbury Theatre της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, το BAM Fisher Theatre της Νέας Υόρκης, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την ορχήστρα Καμεράτα- Musica Atenea, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το τμήμα Προηγμένων Μουσικών Σπουδών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ MIAM) κ.ά..
Έχει δουλέψει με σύγχρονους θεατρικούς σκηνοθέτες (Έλλη Παπακωνσταντίνου, (Ο.Παπασπηλιώπουλος, Θ.Παπακωνσταντίνου, Θ.Μοσχόπουλος, Δ.Καρατζάς, Θ.Γλυνάτσης, Θ.Αμπαζής, Α.Ξάφης, Α.Καραζήσης κ.ά.), χορογράφους (Μ.Γοργία, Κ.Ρήγος) , συνθέτες (Δ.Μαραμής, Κ.Σελαμσής,Θ.Αμπαζής, Γ.Δούσης κ.ά.), ομάδες μουσικού θεάτρου, performance και χορού (The Medium Project, ODC Ensemble, Opera Chaotique, Ομάδα Αμάλγαμα, ΦΥΤΑ).
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας μουσικού θεάτρου ΡΑΦΗ, με δραστηριότητα από το 2012 και συνεργασία με σημαντικούς θεσμούς (ΕΛΣ, ΟΜΜΑ, Φεστιβάλ Αθηνών) και σκηνοθέτες (Πρ.Αλειφερόπουλος, Α.Καραζήσης, Α.Μπένετ, Ζ.Χατζηαντωνίου, Θ.Γλυνάτσης, Π.Μέξης κ.ά.)

Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών από τις τάξεις των Αλίκη Βατικιώτη και Άρη Γαρουφαλή καθώς και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων από τη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας (Postgraduate Diploma Piano Performance και Master of Music) από την τάξη του Aaron Shorr , διευθυντή της σχολής πιάνου, με υποτροφία από την Ακαδημία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ως ενεργό μέλος με καθηγητές όπως Christopher Elton, Martin Roscoe, Yonty Solomon, Douglas Finch, Mickail Kazakcevich, Andrew Zolinsky, Jean-Phillipe Collard, Steven Osborne κ.ά. Παράλληλα βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως για παράδειγμά στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Πιάνου 2005 (Ά Βραβείο και χρυσό μετάλλιο)
Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ όπως Summer Glasgow Festival, Plug Festival, Axia International Festival κ.ά. Συνεργάστηκε με ερμηνευτές όπως Μαριάννα Ριγάκη , Δώρα Σταμουλάκη, Κατερίνα Οικονόμου, Barbara Miskevits, Jessica Cottis, Stewart Webster,Julliete Philogene και άλλους. Παράλληλα, έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ασχολείται με τη μουσική διδασκαλία ηθοποιών σε διάφορες παραγωγές ξεκινώντας από το παιδικό θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ την διετία 2017-2018 ήταν ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Μουσικής Σύνθεσης Θεάτρου στο Εθνικό Θέατρο.
Έχει διδάξει στο εξωτερικό σε ιδρύματα όπως Gardbank School-Glasgow, Herts Music Center, First Musical Academy. Από το 2018 διδάσκει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος σύνθεσης για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο του ωδείου «Φίλιππος Νάκας» και πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας.

H Ζωή Ξαρλή γεννήθηκε το 1952 στο Μεσολόγγι. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, όπου και δικηγόρησε μέχρι το 1982. Το έτος αυτό έφυγε για το Βέλγιο. Εργάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μεταφράστρια και μετά τη συνταξιοδότησή της επέστρεψε στην Ελλάδα.

The event is finished.

Date

Αυγ 10 2020
Expired!

Time

9:15 pm

Cost

Ελεύθερη είσοδος

Location

Κτήμα Μάνεση

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.