“Music of the Night”

τραγούδια μιούζικαλ & κινηματογράφου με την Μάνια Βλαχογιάννη σοπράνο crossover και τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο πιάνο

 


Πρόγραμμα

Α΄ Μέρος

Β΄ Μέρος
«Διατροφή και άσκηση» Ομιλήτρια: 
Κατερίνα Σκενδέρη Τριγκάκη

 

Βιογραφικά

Η crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Ακαδημίας του Ρίχαρντ Στράους (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Musical Τheater Performance. Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε
τoν προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο).
Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές – θεατρικές παραστάσεις.
Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 17 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής,
αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts.
Η Μάνια Βλαχογιάννη είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου
για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος,
και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία.
Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας σύγχρονης Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει σε δύο εκδοχές με επιτυχία την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, ενώ πρόσφατα ποιήματα της απέσπασαν Βραβεία Ποίησης σε Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.
Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δήμου Αγίας Παρασκευής σε θέματα Πολιτισμού καθώς και τακτικού μέλους Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στον ίδιο Δήμο.

Ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Έχοντας ήδη αποκτήσει το Δίπλωμα του Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο» (τάξη κας. Νίκης Γερογιαννοπούλου), γνώρισε τη διεθνούς φήμης καθηγήτρια και σολίστ Αγάθη Λεϊμονή που του άνοιξε νέους ορίζοντες στην πιανιστική τέχνη. Υπό την καθοδήγησή της έγινε δεκτός στη φημισμένη “Schola Cantorum” στο Παρίσι απ’ όπου κι αποφοίτησε το 2009 με βαθμό Άριστα.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια με καταξιωμένους παγκοσμίως σολίστες – καθηγητές όπως οι France Glidat, Aquiles Delle Vigne, Lilia Boyadjieva, Rachel Boldorini, Alfredo Speranza, Jenny Zaharieva, Hiroaki Takenutsi, Aaron Shorr, Yuri Bogdanov, Ian Jones, Dorian Ljeljak κ.ά. Το 2008 απέσπασε το «Α’ Βραβείο» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετείχε στο “3rd San Daniele Piano Meeting” στην Ιταλία αποσπώντας την ειδική διάκριση “virtuossismo pianistico”, για την δεξιοτεχνία του.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας το διεθνές ντεμπούτο του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Ljubljana (2009). Έκτοτε έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ σε Λονδίνο (Southwark Cathedral, 2011), Παρίσι (Schola Cantorum, 2011) Βουδαπέστη (στο σπίτι-μουσείο του F. Liszt, 2010 & 2012 κατόπιν επαναπρόσκλησης), όπου είχε και την τιμή να δοκιμάσει και το πιάνο του θρυλικού Ούγγρου συνθέτη, και προσφάτως στη Μόσχα (2014), όπου μεταξύ άλλων εμφανίστηκε στο μουσείο Σκριάμπιν με έργα του ίδιου του Ρώσου συνθέτη. Το 2009 κλήθηκε και συμμετείχε στην τελετή έναρξης των 44ων Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει μετατύ άλλων εμφανιστεί σε Αθήνα (αίθουσα “Παρνασσός”, ωδείο “Φίλιππος Νάκας”, αίθουσα “Ateneaum”), Πόρο (“International Piano Festival-Poros 2010), Ρέθυμνο Κρήτης (“Παλαιό Τζαμί”), Μύκονο (“Γρυπάρειο Μέγαρο”), κ.ά. Έχει τέλος συμπράξει ως σολίστ και με ορχήστρες όπως η “Sinfonieta”, υπό τη διεύθυνση του Γ. Αραβίδη.

Πολύπλευρος σαν προσωπικότητα, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και αριστούχος απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου το 2012 ολοκλήρωσε το Master’s του στην «Πολιτισμικές Σπουδές», ενώ κατόπιν κατατακτηριων εξετάσεων εισήχθη στο προπτυχιακό τμήμα των Μ.Μ.Ε. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως καθηγητής ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να διδάσκει πιάνο (τα τελευταία 13 χρόνια), ενώ καταπιάνεται επαγγελματικά και τακτικά, με είδη μουσικής πέραν της “κλασσικής”: Μεταξύ άλλων είναι μόνιμος πιανίστας στο υπερπολυτελές εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη, εργάζεται ως ακομπανιατέρ ελαφρού και κλασικού τραγουδιού, συνοδεύει τα μαθήματα μοντέρνου και μπαλέτου της επαγκελματικής σχολής χορού της Βασσιλικής Μαρούλη, ενώ συμμετέχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις (όπως η «Κολοκύθα» με την Ελένη Καρακάση και το «Κάι από τη Νύχτα» με τη Μίνα Χειμώνα). Τέλος, ασχολείται συστηματικά με το λεγόμενο “ξεχασμένο” ρεπερτόριο της πιανιστικής φιλολογίας, περιλαμβάνοντας λιγότερο γνωστά ή κι ανηχογράφητα έργα στα προγράμματα που παρουσιάζει.

 

Η Κατερίνα Σκενδέρη-Τριγκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι σύζυγος του Μανώλη Τριγκάκη και έχει δύο κόρες. Σπούδασε Βιοχημεία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο ParisVII (Jussieu). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου πήρε το Διδακτορικό τίτλο σπουδών της στην Κλινική Βιοχημεία-Ανοσολογία το 1998. Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Ειδικού Εργαστηριακού και Διδακτικού προσωπικού του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στο Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής, όπου διδάσκειτο μάθημα «Διατροφή και Μεταβολισμός Μακροσυστατικών» και «Διατροφή και ΜεταβολισμόςΜικροσυστατικών». Ασχολείται επίσης με την έρευνα και έχει 32 δημοσιεύσεις σε Ξενόγλωσσα Επιστημονικά Περιοδικά.

    

The event is finished.

Date

Αυγ 13 2020
Expired!

Time

9:15 pm

Cost

Είσοδος ελεύθερη

Location

Κτήμα Μάνεση

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.