Νέοι καλλιτέχνες επί σκηνής

Πύρρος Γεώργιος Μαρματάκης, πιάνο
Αιμίλιος Μπάρτζης, βιολί
Ναυσικά Θεοχαράκη, πιάνο


Πρόγραμμα

J.S. Bach – Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 2, BWV 1003 σε λα ελάσσονα (I. Grave, IV. Allegro)
W.A. Mozart – Κοντσέρτο για βιολί αρ. 4 σε ρε μείζονα Κ. 218 (Ι. Allegro)*
Αιμίλιος Μπάρτζης, βιολί (τάξη Μ. Κουμάτη)
Νίκος Κασιούρας (πιάνο)* 

W.A. Mozart – Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, Κ. 271 (Ι. Allegro)*
F. Chopin – Πολωνέζα αρ. 3 σε λα μείζονα, Op. 40/1
Ναυσικά Θεοχαράκη, πιάνο (τάξη Γ. Γρηγοράκη)
Αουλόν Μπίνο, πιάνο*

R. Schumann – Σονάτα για βιολί αρ. 1 σε λα ελάσσονα, έργο 105 (Ι. Mit leidenschaftlichem Ausdruck)
Αιμίλιος Μπάρτζης, βιολί (τάξη Μ. Κουμάτη)
Νίκος Κασιούρας (πιάνο)

L.v. Beethoven – Κοντσέρτο για πιάνο έργο 37, αρ. 3 σε ντο ελάσσονα (1ο μέρος: Allegro)*
                           – Σονάτα αρ. 23, έργο 57 σε φα ελάσσονα (Ι. Allegro assai)
Πύρρος-Γεώργιος Μαρματάκης, πιάνο (τάξη Δ. Τουφεξή)
Αουλόν Μπίνο, πιάνο*

Βιογραφικά

Ο Πύρρος-Γεώργιος Μαρματάκης σπούδασε πιάνο με τον Γιώργο Μάνεση. Τον Ιανουάριο του 2015, σε ηλικία 16 ετών, πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και Α΄βραβείο. Έκτοτε συνεχίζει τις πιανιστικές σπουδές του με τον Δημήτρη Τουφεξή, ενώ παράλληλα διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Άλφα. Είναι δευτεροετής με υποτροφία στο πρόγραμμα Bachelor of Arts του Deree American College of Greece. Παράλληλα σπουδάζει διεύθυνση ορχήστρας με τον μαέστρο Δημήτρη Πυλαρινό. Τον Απρίλιο του 2019 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρωτότυπο διαγωνισμό πιάνου «Το DNA του Beethoven» του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ενώ συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στην Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς.

Ο Αιμίλιος Μπάρτζης γεννήθηκε το 2001 στην Ελευσίνα όπου και διαμένει. Στην ηλικία των επτά ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού. Έκτοτε συνεχίζει τις σπουδές του στο βιολί και σε άλλα όργανα. Στην πορεία, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και ύστερα από επιτυχή δοκιμασία παρακολουθεί το μουσικό σχολείο Ιλίου και για το τρέχον σχολικό έτος θα βρίσκεται στην Β΄Λυκείου. Παράλληλα έχει κάνει μουσικές σπουδές στα θεωρητικά – είναι στο ειδικό πτυχίο αρμονίας – και παίζει με ευχέρεια πιάνο, κλαρινέτο, ταμπουρά. Παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και συμμετέχει στην μεγάλη ορχήστρα του σχολείου του. Από μικρή ηλικία συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις με το βιολί, σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό σε συλλόγους και ιδρύματα. Στοχεύει να διευρύνει τις γνώσεις του στην μουσική και να τελειοποιήσει τις επιδόσεις του στο βιολί.

H Ναυσικά Θεοχαράκη σπουδάζει πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας (ανωτέρα σχολή) με καθηγητή τον Δρ. Γιάννη Γρηγοράκη. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Νίκος Κασιούρας σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο. Αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου (άριστα παμψηφεί, Α΄ βραβείο και το αριστείο εξαιρετικής επίδοσης, τάξη Ελ. Δανοπούλου) και με τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων (τάξεις Δ. Καψωμένου, Δ. Δραγατάκη και Ν. Νευράκη). Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα σύνθεσης (τάξη Π. Κούκου) και φλάουτου (τάξη Μ. Μακροπόδη). Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου με τον Lazar Berman, το Duo Ganev και τον Daniel Blumenthal και θεωρητικών μαθημάτων με τον Θεόδωρο Αντωνίου και τον Αλέξανδρο Καλογερά.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα («Παρνασσός», Ελληνοαμερικανική Ένωση, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κ.ά.) και έχει ηχογραφήσει για λογαριασμό του συνθέτη Αμάραντου Αμαραντίδη έργα πιάνου και μουσικής δωματίου.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της εταιρείας μουσικών παραγωγών «The Slalom Music Productions» με πελάτες μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών (Galaxy 92,1 FM, Flash 9,61, Rock FM 96,8 κ.ά.) και διαφημιστικές εταιρείες.

Υπήρξε μέλος του κουαρτέτου «Ηχώ» με το οποίο συμμετείχε σε δεκάδες συναυλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ορχομενού. Είναι μόνιμος καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου όπου εκτός των μαθημάτων έχει οργανώσει και έχει συμπράξει σε αναρίθμητες συναυλίες και παρουσιάσεις κυρίως μουσικών συνόλων μαθητών και καθηγητών του σχολείου, με βραβεύσεις στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αουλόν Μπίνο σπούδασε πιάνο στο Σύχρονο Ωδείο Αθηνών με την Στέλλα Καραντάση και στην συνέχεια με τον Γιώργο Μάνεση. Εχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Λαμβάνει μέρος στις συναυλίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου απο το 2008. Από το 2012 σπουδάζει πιάνο με την Merita Rexha Tershana στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Τιράνων (Αλβανία) απ’ όπου πήρε το 2015 το bachelor. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στο Conservatorium της Βιέννης.

Date

Αυγ 01 2019

Time

9:15 pm

Cost

Ελεύθερη είσοδος

Location

Κτήμα Μάνεση

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.